به گزارش خبرگزاری مهر، مجتبی قبادیان در سال های اخیر وقوع پدیده خشکسالی در استان منجر شد که آبدهی چاه های فلمن با کاهش شدیدی مواجه شوند به طوری که در سه الی چهار سال گذشته آبدهی چاههای فلمن حدود چهار هزار لیتر برثانیه بوده است که هم اکنون این رقم به کمتر از هزار لیتر در ثانیه کاهش یافته است و پیش بینی می شود با استمرار گرما و مصرف بیش از حد آب این رقم با کاهش بیشتری هم مواجه شود .
قبادیان افزود: در شش سال گذشته استمرار خشکسالی و عدم بارش های مؤثر در سرشاخه های زاینده رود و نیز افزایش نسبی دما سبب گردید ورودی آب به سد زاینده رود کاهش یابد که این رویداد تأمین آب در بخش های مختلف را با چالش هایی مواجه نموده است که آبفای استان با اعمال مدیریت منابع و توزیع آب توانست در سال های اخیر بر بحران کم آبی تاحدودی غلبه نماید .
معاون بهره برداری شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان گفت: درفصل تابستان و با افزایش دمای هوا مصرف آب افزایش قابل توجهی داشته است به طوری که میزان مصرف آب در روزهای گرم تابستان در حدود 13 الی 14 مترمکعب برثانیه برآورد شده است.
براین اساس آبفای استان با اعمال مدیریت توزیع درصدد توزیع عادلانه آب به تمام مشترکین در استان بوده است و با برنامه ریزی و راهکارهایی که در دستور کار قرار داد آب شرب را تا حدودی عادلانه میان مشترکین توزیع نمود تا مردم کمتر با افت و بعضاً قطعی آب در فصل تابستان مواجه شوند .
وی گفت: باتوجه به آنکه انتقال و توزیع آب در استان و بسیاری از شهرهای استان به صورت ثقلی بوده حجم ، ارتفاع و ذخیره آب در مخازن از اهمیت قابل توجهی برخوردار بوده و در فصل تابستان که دما در بعضی از روزها به شدت افزایش یافته بود حجم این مخازن تا حدودی کاهش یافته که این امر سبب افت شدید فشار در شبکه آب گردید و بعضاً مردم در برخی از مناطق با افت فشار و قطعی آب به ویژه در طبقات بالا روبرو شدند.
قبادیان گفت: استفاده برخی از مشترکین از پمپ آب بر روی شبکه، توزیع عادلانه آب را با مشکلاتی مواجه نموده است و این امر نادیده گرفتن حقوق دیگران را دربر دارد.
قبادیان به میزان فشار آب در نقاط مختلف شهر اشاره کرد و گفت: توپوگرافی شهر اصفهان در نقاط مختلف همانند محل قرار گیری مشترک، نوع انشعاب گیری از خطوط اصلی، فرعی کوچه ها، بن بست ها و همچنین وجود تأسیسات مخزن ذخیره آب و پمپاژ در داخل ساختمانهای مرتفع سبب عدم امکان تنظیم یکنواخت کامل آب در همه نقاط می گردد و این درحالی است که آبفای استان با جدیت توزیع عادلانه آب را دنبال می کند.
قبادیان اقلیم خشک و جمعیت روز افزون استان را چالش های موجود در تأمین و توزیع آب برشمرد و بیان داشت: آبفای استان اصفهان به رغم همه چالش های موجود در راستای انجام وظیفه ذاتی خود که همان تأمین و توزیع آب با کیفیت است می باشد که این مهم را با اعمال تدابیری همچون مدیریت فشار، اصلاح شبکه های آب، ساخت مخازن ذخیره، حفر و تجهیز چاههای جدید شناسایی انشعابات غیرمجاز، رفع نشتی از خطوط انتقال و شبکه توزیع، تذکر به مشترکین پرمصرف، تهیه و تدوین الگوی مصرف آب، تشکیل اکیپ مروجین مصرف بهینه آب و دیگر اقدامات فرهنگی نموده است.
نظر شما